Покупка на нов (употребяван) Автомобил

Когато търсите да закупите нов (употребяван) автомобил имайте предвид, че...

…закупуването на нова (употребявана) кола е едно от най-вълнуващите преживявания в живота, но може да бъде поразително скъпо ако не следвате някои прости правила за купуване на автомобили. За щастие, на днешно време има много информация в нета, която може да ви помогне да намерите перфектната кола на достъпна цена.

Не забравяйте, че в основата си закупуването на автомобил е бизнес сделка, която може да се окаже доста изгодна за вас ако знаете как да се пазарите. За целта трябва да сте добре подготвени технически при огледа на колата. Колкото повече държите емоциите си на страна от вас, толкова по-добър е крайният резултат. Но това не е всичко – дилърите на автомобили (особено групата, която наричаме „джамбази“) разполагат с цял арсенал от хитрини, с които да прикрият даден дефект и така да ви продадат развалена „стока“ на необосновано висока цена.

Затова преди да се озовете на пътя, чакащи пътната помощ и с горчивината от измамата, вижте какво имаме да ви кажем още!

При покупката на употребявана кола ВИНАГИ има риск.

Рискът е първо за дилъра и след това за Вас. В 99% от случаите автокъщите купуват колите само на снимка и въобще не са наясно с техническото им състояние. Чак когато пристигнат викат специалист за оглед, за да преценят как да скрият дефектите от евентуалните купувачи. Но никога и да ги ремонтират. Инак ще останат без печалба. Ето и най-честите проблеми, които джамбазите прикриват и колко биха ви стрували те:

  • Счупен компресор на климатик - казват, че е само за зареждане. Ремонт: от 500 до 2500 лв.
  • Теч от гарнитура на капака на клапаните - измиват мотора. Ремонт: от 150 до 500 лв.
  • Теч от семеринг на колянов вал - измиват мотора. Ремонт: от 100 до 300 лв.
  • Не работещи въздушни възглавници - слагат тиксо зад лампичката в таблото.Ремонт: от 500 до 2000 лв.
  • Не добре работеща скоростна кутия - измислят си куп оправдания да не ви дадат едно кръгче. Ремонт: ???
  • Други проблеми с модулите на мотора - слагат тиксо зад лампичката в таблото. Ремонт: изисква експертно мнение

Малък пример за това колко пари можем да ви спестим.

На днешно време климатикът е екстра, без която не можем. В 95% от произведените автомобили след 2002 година се вграждат „постоянно зацепени компресори“. Те реално „работят“, дори когато климатикът не се ползва. И тъй като често не се обслужват навреме – блокират. Чупи се ролката на компресора, системата се изпълва със стружки и задръства. Подобен ремонт в специализиран сервиз за автоклиматици би ви струвал: 1. нов компресор – от 500 до 1000 лв., 2. дехидратор с кондензатор (защото са задръстени със стружки) – от 300 – до 600 лв., 3. промивка на останалата част от системата – 100 лв., 4. труд по смяна на частите – от 250 до 500 лв., 5. зареждане с фреон + масло и UV – от 70 до 120 лв. Скъпичко, а?

За съжаление автоклиматикът е само малка част от възможните проблеми, с които може да се сблъскате при покупката на нов (употребяван) автомобил. А и колко от вас, реално, имат нужните техническите познания и необходимата апаратура, за да открият проблемите?! Май най-добре ще е да се доверите на специалист при огледа. Моля, продължете да четете!

Счупен компресор на автоклиматик
Теч от гарнитура на капака на клапаните.
Младо момиче чака пътна помощ.

Ние от Diaguna.bg можем да ви осигурим специалист при огледа и то на много разумна цена!

Имайте предвид, че възползвайки се от нашата  услуга „оглед при покупка на употребяван автомобил“ вие ще спестите стотици (дори може би хиляди) левове. Предимството ни е в това, че през ръцете ни са минали и продължават да минават десетки автомобили всеки ден. Ние определено знаем как изглежда добре запазен автомобил и такъв, който е на път за скрапа. Ние сме обурудвани с много скъпа диагностична апаратура Autel MaxiSYS Elite, за която плащаме всяка година над 3000 лв. за най-новите актуализации, ъпдейти и технически бюлетини. Ние сме точното оръжие за вашите цели!

А ЦЕНИТЕ НИ СА КАКТО СЛЕДВА:

Оглед при покупка на автомобил

30 лв.

( при посещение на адрес на клиента +10 лв. )

Пълна компютърна диагностика
Общ преглед на окачване и спирачна система
Преглед на купето за ръжди и следи от минали катастрофи
Преглед за течове на масло, антифриз и други
Изготвяне на документен отчет за диагностиката по E-m@il

Оглед при покупка на автомобил

60 лв.

( при посещение на адрес на клиента +10 лв. )

Пълна компютърна диагностика
Общ преглед на окачване и спирачна система
Преглед на купето за ръжди и следи от минали катастрофи
Преглед за течове на масло, антифриз и други
Изготвяне на документен отчет за диагностиката по E-m@il
  • Цените са валидни за София-град. За посещение извън околовръстното цената се договоря допълнително!
Често Задавани Въпроси:

Защото ще ви излезне по-скъпо: едно репатриране на автомобил без номера до сервиз за оглед е поне 50 лв. за района на София. Отделно ще трябва да заплатите и сумата за проверка и диагностика в сервиза, която е около 70 лв. Ние ще свършим същата работа, но на място и без да губите излишно време.

Полезни Статии: