Автомобилна компютърна диагностика

Регулярният диагностичен тест може да ви спаси от скъпи ремонти:

Годишните прегледи при Вашия лекар Ви държат в добро здраве, нали? Е, същото важи и за вашите автомобили – редовните диагностични тестове могат да открият проблеми с вашия автомобил, преди да са се превърнали в скъпи ремонти или, още по-лошото, да ви оставят на пътя след повреда. И макар много хора да смятат, че диагностичните тестове са необходими само когато светлината на таблото за проверка се появи Компютърна диагностика Check Engine | Diaguna.bg, то знайте, че има много предимства в предприемането на проактивен подход към поддръжката на автомобила. Ето защо:

Какво представлява компютърната диагностика?

От всички технологични постижения в автомобилния сектор в продължение на десетилетия, една от най-полезни за потребителите и автомобилостроителите, е компютаризацията на компонентите на автомобила. Използвайки специализиран софтуер и компютър, диагностичните инструменти на автомобила бързо и точно насочват към проблемни области в двигателя на автомобила или навсякъде другаде, благодарение на вградените процесори, микрочипове и сензори. Ето и пример за някои от системите на автомобила, които можем да тестваме за вас:

Какви са предимствата на Авто Компютърната Диагностика от Diaguna.bg?

Ние, от Diaguna.bg, разполагаме със скъпа диагностична апаратура Autel MaxiSYS Elite. За вас можем да извършим проверка на Двигател и прилежащите му системи и модули; Имобилайзер и заключващи системи; Климат контрол; Скоростни кутии – автоматични и ръчни; SRS AirBAG, ABS, TSC, ASR, ESP и много други.

За нас няма скрито-покрито!

Професионална диагностична апаратура Autel

А ЦЕНИТЕ НИ СА КАКТО СЛЕДВА:

Компютърна диагностика на Автомобили

30 лв.

( при посещение на адрес на клиента +10 лв. )

Четене на грешки от всички модули
Преглед на живи данни в реално време
Изтриване на грешки и повторна проверка
Изготвяне на документен отчет за диагностиката по E-m@il

Компютърна диагностика на камиони

60 лв.

( при посещение на адрес на клиента +10 лв. )

Четене на грешки от всички модули
Преглед на живи данни в реално време
Изтриване на грешки и повторна проверка
Изготвяне на документен отчет за диагностиката по E-m@il
  • Цените са валидни за София-град. За посещение извън околовръстното цената се договоря допълнително!
Често Задавани Въпроси:
През какво време е необходимо извършването на авто компютърна диагностика?

Не е нужно да чакате лампата Check Engine да светне, за да направите диагностичен тест на автомобила. Ако чуете или усетите нещо „странно“, нашият професионален диагностик може да използва компютърната диагностика, за да открие отрано проблема. Въпреки това, Diaguna.bg препоръчва диагностична проверка най-малко веднъж годишно, което може да разкрие малки проблеми, които не могат да се видят или чуят (и това няма да задейства лампата на двигателя).

Диагностичните тестове също са полезен инструмент при оглед при покупка на употребявана кола. И частните продавачи, и дилърите (джамбазите) на автомобили трябва да се съгласят с проверка от специалист, преди да се ангажирате с покупката на автомобила. Ако не желаят, това е сигурен знак, че трябва да се откажете от сделката!

Какво може да бъде тествано с автомобилната компютърна диагностика?

Диагностичните тестове могат да разкрият проблеми в двигателя на автомобила, трансмисията, изпускателната система, спирачките и други основни компоненти, както и проблеми с производителността на горивната система, въздушния поток и охлаждането, кабелите и бобините за запалване, дроселната клапа и още много други системи, електронно управлявани.

Въпреки това, често срещана погрешна представа за диагностичните тестове на автомобили е, че диагностиците използват само четенето на грешките, за да определят точния проблем, който е предизвикал светването на лампата на двигателя. В действителност записаната грешка разяснява на техниците ни кои параметри на двигателя или компонентите са „извън строя“, но не обяснява причината за проблемите. Тук идва моментът, в който опитът на диагностика зад компютъра дава резултат.

Изтриването на грешките решава ли проблема?

Разбира се, че не! Компютърът на колата (ECU) прави проверка на модулите си абсолютно всеки път, когато завъртите ключа на контакт. Ако проблемът все още съществува физически, то първо трябва да се отстрани механично и след това да се изтрият грешките от паметта на автомобила. 

Живи данни? Какво е това?

По-голямата част от сензорите (датчиците) в автомобила предават своите данни в реално време. На база тази информация, компютърът на колата решава дали да извърши дадено действие и как точно. Имахме случай с клиент, чийто автомобил задействаше, без видима причина (лампата на таблото Check Engine не светеше), ABS модула като отнемаше спирачното усилие грешно от дясната страна на колата и така предизвикваше „дърпане“. ESP модулът, от своя страна, отчиташе тази аномалия и на свой ред правеше нужните (според него) корекции, за да вкара обратно колата в пътя. Това създаваше голямо неудобство на клиента ни, който можеше да катастрофира на няколко пъти. Причината беше датчикът за скорост в предно дясно колело, който подаваше грешни данни, на база които модулите извършваха грешни сметки. Разбира се, лампата за проверка на двигателя не светеше, просто защото датчикът работи, но подава грешна информация. В случаите като този проблемът може да бъде открит само от опитен диагностик с преглед на живи данни!

В случай, че се налага ремонт вие ли го извършвате?

Има ремонти, които изискват определени инструменти, подемник/крик и не могат да се извършат в „полеви условия“. Ние от Diaguna.bg работим с партньорски сервизи. Това ще рече, че при установяването на проблема след компютърната диагностика от наша страна, ние ще ви насочим към правилния автосервиз, където ще отстранят дефекта, подобно на личния ви лекар, който ви праща с направление при специалист. Предварително ще изготвим имейл с резултатите от диагностиката и как да бъдат отстранени проблемите, който ще изпратим както на вас, така и на нашия партньорски сервиз. Така няма да се притеснявате, че ще се налага да се обяснявате и да сбъркате нещо. Предимството ни е в това, че като наши клиенти вие ще ползвате 10% отстъпка от клиентската цена на частите и 20% отстъпка от цената на труда.

Полезни Статии: